Riik keeldus Pärnu ettepanekust osta Uue Kunsti Muuseumi hoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Uue Kunsti Muuseum
Pärnu Uue Kunsti Muuseum Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kultuuriministeerium lükkas tagasi Pärnus tegutseva sihtasutuse Uue Kunsti Muuseum ettepaneku, et Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ostaks 1,2 miljoni euro eest muuseumi asukohaks oleva kinnistu Esplanaadi tänaval ja rekonstrueeriks selle bürooploki neli korrust külaliskorteriteks.

Ministeerium viitab oma vastuses Pärnu linnapeale Romek Kosenkraniusele, kes muuseumi palvet vahendas, et RKASi hinnangul on sihtasutuse pakutud ostuhind turuhinnast oluliselt suurem ning ka muud ettepanekus sisalduvad arvulised hinnangud ülepakutud.

Ministeerium märkis, et RKASi hinnangul on Pärnu kinnisvaratehinguid hinnates hoone äriplaanis planeeritud ostuhind umbes 50 protsenti kõrgem kui turuhind.

Samuti on planeeritud investeeringute vajadus kirjeldatud eesmärgi saavutamiseks kolmandiku võrra kõrgem kui äriplaanis välja toodud eeldus. Lisaks on hilisemate opereerimiskulude osa RKASi hinnangul esitatud äriplaanis kolm korda alahinnatud ja majutuse äritulude osa on äriplaanis ligi kolmandiku võrra ülehinnatud.

Analüüsi läbiviija leidis ka, et riik ei peaks rahastama äriplaanis seatud eesmärki olla 2020. aastal parima hinna-kvaliteediga külaliskorter-hotell Pärnus, sest Pärnu majutusturul on olemas toimiv konkurents. 

Uue Kunsti Muuseum saatis koos linnapea Kosenkraniuse kirjaga oma ettepaneku kultuuriminister Indrek Saarele ja riigihaldusminister Jaak Aabile jaanuari keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles