Eesti Raudtee tahab kõikidele ülesõitudele panna valgusfoorid ja tõkkepuud (33)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirongi õnnetus Kulnas.
Reisirongi õnnetus Kulnas. Foto: Martin Ilustrumm

Täna Kulnas juhtunud rongiõnnetuse valguses otsustas Eesti Raudtee juhatus panna kolmanda kategooria ülesõitudele nii valgusfoorid kui ka tõkkepuud.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Kaljusaar ütles, et tänane raske liiklusõnnetus Kulna ülesõidul andis viimase tõuke ja juhatus esitab ettevõtte nõukogule ettepaneku panna kolmanda kategooria ülesõitudele nii valgusfoorid kui ka tõkkepuud.

Ohtlikud ülesõidud on Eesti Raudtee juhatusel olnud juba varasemalt arutelu all ja eelmisel aastal vastuvõetud otsus nägi ette, et kõik kolmanda kategooria ülesõidud tähistatakse kas valgusfoori või tõkkepuuga. Tänasest tõuke saanud uus plaan aga näeb ette, et kõik ülesõidud saavad nii tõkkepuu kui ka valgusfoori.

«Kulna ülesõit on ka varasemalt olnud Eesti Raudtee analüüsides kajastatud ning ka varasemalt on otsustatud, et ülesõitu tuleb täiustada. Eelmise aasta novembris juhtus õnnetus samas paigas, kui rongiga põrkas kokku politseiauto,» rääkis Kaljusaar.

Kulna ülesõit on hõreda asustusega - sellised ülesõidud on liigitatud kolmanda kategooria ülesõiduks. Raudtee ristumine sõiduteega on seal tähistatud vaid hoiatava liiklusmärgiga. Teise kategooria ülesõidul on hoiatuseks üleval vähemasti valgusfoor, esimese kategooria ülesõidul on lisaks valgusfoorile ka tõkkepuu.

«Eesti Raudtee teeb omalt poolt kõik, et tagada liiklusohutus,» nentis Kaljusaar.

Kommentaarid (33)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles