Mart Laar: oleks tark, kui näeksime kõiki probleeme enda ümber pigem võimalusena (15)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Liis Treimann

Närvilistel aegadel ja Eesti Vabariigi suure juubeli eelõhtul rahustab taasiseseisvunud Eesti esimeste aastate üks liidreid, et meil pole tulevikku vaadates eriti põhjust karta kedagi teist peale iseenda, sest kõige suuremad lollused suudame paraku ikka ise teha.

Küll aeg lendab ja kaob! Eesti Vabariik saab homme sada ja Mart Laar, taasiseseisvunud Eesti wunderkind, esimene täievoliline peaminister, kes kogus oma kiirete ja jõuliste reformidega ühtede silmis kuulsust ja teiste silmis kurikuulsust, saab kevadel juba 58. Kui ta valitsusjuhiks kerkis, oli ta lausa verinoor, kõigest 32. Seniajani on Laar Eesti ajaloo noorim peaminister.

Aga nüüd kirjutab uue põlvkonna eestkõnelejaks kippuv kolumnist Ahto Lobjakas, et sellises vanuses mehed nagu Laar hoiavad veskikivina noori kinni ega jäta neile vabadust ise asjade üle otsustada. Kui küsin Laari kodukabinetis nädal enne vabariigi aastapäeva, kas tema- ja ka minusugustel on tõepoolest aeg hakata astuma, vastab ta häirimatult, lausa heatujuliselt: «Ma olen juba astunud otsustava sammu selles suunas.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles