Signe Ratso edutati Euroopa Komisjonis kõrgele kohale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Ratso.
Signe Ratso. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjon otsustas kolmapäeval edutada eestlasest kõrget euroametnikku Signe Ratsot, kes määrati teaduse ja innovatsiooni peadirektoraadi asepeadirektoriks.

«Rohkem kui 12-aastase kogemusega Euroopa Komisjoni kaubanduse peadirektoraadis on proua Ratso tegelenud turulepääsu ja tööstuse küsimustega, mis mõlemad on olulised Euroopa Liidu teadus- ja innovatsioonipoliitika kujundamisel. Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kunagise asekantslerina Euroopa integratsiooni ja koostöö valdkonnas on proua Ratsol ka poliitline kogemus, mis on sobiv tema uue positsiooniga ning eriti arvestades Euroopa Komisjoni peatset algatust teaduse ja innovatsiooni uue raamprogrammi osas,» teatas Komisjoni pressiteenistus kolmapäeval.

Ratso töötas seni Euroopa Komisjoni kaubanduse peadirektoraadis direktorina, kus tema juhitud üksus tegeles nii multilateraalset kaubandust kui kahepoolseid vabakaubanduslepinguid puudutava üldise kaubandusstrateegiaga, samuti kaubandusanalüüsi ja erinevaid tööstussektoreid, sealhulgas energeetikat, puudutavate kaubandusküsimustega.

Aastatel 2007–2010 juhatas Ratso samas peadirektoraadis direktoraati, mille vastutusvaldkonnas olid WTO, OECD, juriidilised kaubandusküsimused, sealhulgas WTO kaubandusvaidlused ning põllumajandus- ja kalanduskaubandusega seotud küsimused. Ratso alustas tööd Euroopa Komisjoni kaubanduse peadirektoraadis 2006. aasta alguses, olles esimese aasta juhtivnõuniku ametikohal.

Enne Euroopa Komisjoniga liitumist töötas Ratso majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis asekantslerina (1994–2005), vastutades muuhulgas ministeeriumi valitsemisala eurointegratsiooni küsimuste eest ning kuuludes Eesti ELiga liitumisläbirääkimiste delegatsiooni.

Ratsoga samal positsioonil on Euroopa Liidu struktuurides ka Maive Rute, kes nimetati 2016. aastal Euroopa Komisjoni teadusuuringute ühiskeskuse peadirektori asetäitjaks.

Kõige kõrgemal ametnikupositsioonil Euroopa Liidus on Henrik Hololei, kes töötab alates 2015. aasta oktoobrist Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektorina.

Euroopa Komisjon teatas kolmapäeval kokku viie uue pedirektori ja viie asepeadirektori määramisest. Kümnest kuus uut juhti on naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles