Valitsus kaalub rahasüsti telekanali ETV+ levi parandamiseks

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV+
ETV+ Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus plaanib arutada lisarahastust telekanali ETV+ levi senisest parema levi tagamiseks, ütles kaitseminister Jüri Luik täna riigikogu infotunnis. 

Kaitseminister toonitas, et sõltumatu informatsiooni leviku kindlustamine oluline osa laiapindsest riigikaitsest. «Mis puudutab ETV levikut üle kogu Eesti, siis tõepoolest, võib-olla kõige suuremad probleemid on ETV+ga,» nentis Luik.

ETV+ tegutseb väiksema levialaga võrgus Multipleks 6 ning on territooriume, kus on selle levi suhteliselt nõrk. Üheks näiteks on Kunda linn, osa sellistest aladest asub ka Ida-Virumaal.

«Teataval määral on probleem ka Narvaga – seal tekib juba n-ö kahtede telesignaalide teatav omavaheline konkurents, tehniliselt, mis puudutab Narvat ja üle Narva jõe asuvaid jaamu,» lisas kaitseminister. «Kuigi ega kaitseministeerium sellega otseselt ei tegele, siis valitsusel on plaanis läbi kultuuriministeeriumi läbi arutada lisafinantseerimist ETV+ levi tagamiseks,» teatas Luik riigikogu infotunnis riigikogu liikme Urve Tiiduse küsimusele vastates.

Kaitseministri sõnul ollakse Eestis väga huvitatud sellest, et infovahendid oleks võimalikult vabad. «Loomulikult tuleb alati arvestada, et meie idanaaber teeb kindlasti jõupingutusi selle sõltumatu info leviku takistamiseks ja n-ö propaganda tegemiseks läbi kõigi nende kanalite,» lisas Luik. 

Reformierakonna fraktsiooni liikme Urve Tiiduse küsimus ministrile oli ajendatud Ida-Virumaa visiidist, kus täheldati, et piirkonnas ei leia rahvusringhäälingukanaleid, kuid seevastu on mitmekesine valik idapoolsetest kanalitest. Ametliku info järgi peaks kõigis Eestis levivates kaabeltelevisioonivõrkudes olema rahvusringhäälingu telekanalid ligipääsetavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles