Lasnamäel toimus keemiatehases plahvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Krimelte tehase juures pärast varahommikust plahvatust
Olukord Krimelte tehase juures pärast varahommikust plahvatust Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varahommikul toimus plahvatus Lasnamäel Peterburi tee ääres asuvas keemiatehases Krimelte.

Päästeamet sai väljakutse kell 7.56, kohale sõitis 12 autot. «Tuli saadi umbes tunniga kontrolli alla, praegu tegeletakse järelkustutustöödega, avatakse hoone konstruktsioone, et kontrollida võimalikke tulekoldeid,» sõnas Põhja-Eesti Päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava kell 9.30.

Tema sõnul plahvatusohtu tehases enam pole.

Krimelte tegevdirektor Alar Salum ütles, et plahvatus toimus tootmisosakonnas. «Plahvatus toimus tootmisprotsessis, hommikune vahetus oli juba alanud,» täpsustas Salum.

Plahvatuse leegist said kaks lähedal olnud töötajat kergemaid põletushaavu. Üks päästetöötaja sai kustutustööde ajal kukkudes põrutuse ja viidi kiirabiga ära.

«Tootmine on peatatud ja ka elekter kogu territooriumil välja lülitatud, et vältida võimalikke ohtusid,» lisas Salum.

Raava sõnul ei ole täpsemalt teada, mis aine plahvatas. «Kuna tegu on ehitusmontaaživahtu tootva ettevõttega, on siin mitmeid plahvatusohtlikke aineid. Milline plahvatas, selgitab hiljem juurdlus.»

Samas kinnitas päästeameti pressiesindaja, et mingit ohtlikku kemikaali õhku ei levinud. «Õhu keemilise koostise kontrollivad päästjad ära alati esimese asjana - nii enda kui ümbruskonna inimeste huvides,» märkis Raava.

Päästeametnikud evakueerisid töötajad tööstuse territooriumilt. Millal töötajad naasta võiksid ning tootmine uuesti alata võiks, ei soovinud keegi prognoosida.

OÜ Krimelte on Eesti kapitalil põhinev Euroopa juhtiv vuugihermeetikute ja ehitusvahtude tootja, mis ekspordib 95 protsenti toodangust. Aasta eksportöör 2007 tiitliga pärjatud Krimelte toodangut eksporditakse rohkem kui 30 maailma riiki. Uue tehase avas ettevõte 2. oktoobril 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles