Pressifotograafid ootavad eestimaalastelt laupäeval pilte

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie aasta eest saadeti fotoaktsioonile Eesti Minut palju oma vanavanemate pilte.
Viie aasta eest saadeti fotoaktsioonile Eesti Minut palju oma vanavanemate pilte. Foto: Tiina-Maarja Einla

Eesti saja aasta juubeli puhul korraldatava fotoaktsiooni käigus oodatakse laupäeval kõigilt Eesti inimestelt ühe ja sama minuti sees jäädvustatud hetki.

Fotoaktsioon «Eesti minut» toimus ka viie aasta eest, 2013. aasta 24. veebruaril kell üks päeval, kui Eesti sai 95. Toona laekus pressifotograafide liidule pea 8000 pilti, tänavu ootavad korraldajad ürituse ühe eestvedaja Raigo Pajula sõnul selle arvu ületamist. Kusjuures iga inimene tohib saata ühelt meiliaadressilt vaid ühe pildi.

Toona saadeti fotod küll tulevaste ajaloouurijate tarvis Eesti Rahva Muuseumisse (ERM), kuid füüsilist näitust neist ei tehtud. Kõik pildid olid üleval veebis ja neid näidati ajakirjanduses. Nüüd plaanivad fotograafid teha inimeste saadetud piltidest ERMis suvel ka füüsilise näituse, et igaüks saaks ise kohale sõita ja oma pildi  üles otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles