Tallinn taotleb Pääsküla raba munitsipaalomandisse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla raba.
Pääsküla raba. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus määras munitsipaalomandisse taotletava Pääsküla raba maa sihtotstarbeks sotsiaalmaa-üldkasutatav maa.


Munitsipaalomandisse taotletava Pääsküla raba maatüki ligikaudne pindala on 200,4 hektarit. Pääsküla raba maa-alast moodustatavale katastriüksusele maakasutuse sihtotstarbe määramisel on võetud aluseks Tallinna linna üldplaneering.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul on Pääsküla raba olnud juba aastakümneid nõmmelaste seas populaarne vaba aja veetmise paik. «Viimastel aastatel on linnaosavalitsus teinud koostöös Keskkonnainvesteeringute Keskusega suuri investeeringuid, et rabaala aktiivse puhkuse nautijatele ja loodusesõpradele veelgi atraktiivsemaks muuta,» ütles Korp.

«Pääsküla rabasse rajatud nelja kilomeetri pikkusel loodusõpperajal on 2,4 kilomeetri ulatuses laudteid, mitmeid purdeid ja platvorme ning ligi kümne meetri kõrgune vaatlustorn. Arvestatud on ka liikumispuudega inimestega ning lastega - inva- ja lasterada kulgeb suures osas mööda pinnatud teed ja on tervenisti läbitav lapsevankri ja ratastooliga,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles