SILMAPIIRIL VÄLISMAALANE «Eestis teeb alati sünnipäevalaps välja - Ameerikas maksavad sõbrad su asjad kinni!» (1)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe saatesari «Silmapiiril välismaalane» toob fookusesse kuus Eestis elavat inimest, kes kirjeldavad oma kogemusi Eesti ja eestlastega. Howard Frier on Kalev/Cramo korvpallitreener, kes jättis oma kodu Ameerika Ühendriikides 15 aastat tagasi, et kolida Eestisse. Vaata videot!

«Enne siiatulekut elasin Austrias ja Rootsis ja tundsin, et seal oli täiesti teistmoodi,» kirjeldas Frier seda, kuidas mustanahalisi vaadatakse Eestis jätkuvalt kui tulnukaid.

«Alguses ma vaatasin, et eestlased on väga tagasihoidlikud, aga ma olen piisavalt pikalt siin olnud, et märgata, et see on veidi muutunud,» märkis ameeriklane, kes on siin elanud pea 15 aastat.

«Öeldakse, et rohi on alati rohelisem teisel pool ja minu jaoks oli Eestiga nii. Mul on ka 10-aastane tütar ning tema pärast elan ka siin,» jätkas mees.

Howard tunnistas, et üldiselt eesti inimene tema jaoks eriti kummaline ei ole, kuid mõnedest kommetest on tal küll raske aru saada.

«Kõige naljakamad on sünnipäevakombed,» tõi ta näite, «kui mul on sünnipäev, siis mina teen kõik ise välja. Ameerikas on teistmoodi – kui mul on sünnipäev, siis kõik maksavad minu asjad kinni.»

Vaata videot!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles