Tänavasportlased loobuvad võidusamba jalamil sõitmisest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdsest peaks Vabadussõja võidusamba jalamil rulatajaid vähemaks jääma.
Nüüdsest peaks Vabadussõja võidusamba jalamil rulatajaid vähemaks jääma. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna kohtusid Põhja prefektuuri, mupo ja Tänavaspordi Liidu esindajad ning arutasid üheskoos Vabaduse väljaku kasutamise teemat.


Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul kedagi Vabaduse väljakult ära ajama ei hakata. «Isegi niisugust mõtet pole kellelgi olnud. Meie seisukohast on väga tore, kui noored joomise ja suitsetamise asemel sportimisega tegelevad ja seda ei taha küll keegi piirata,» ütles Loide.

Ta rääkis, et kohtumisel lepiti kokku selles, et tänavaspordiga tegelejad ei sõida Vabadussõja võidusamba jalamil. Loide sõnul öeldi kohtumisel välja ka see mõte, et kui tänavaspordiga tegelejad märkavad mingit ebasoovitavat tegevust, siis võiksid nad ise sellest teada anda ja eeskätt just munitsipaalpolitseile, kellel on võimalik sedasorti rikkumisi operatiivsemalt menetleda.

Korrakaitsebüroo juhi, politseimajor Kristian Jaani sõnul toetab politsei igati sportimist ja tervislikke eluviise, kuid ka sportimise juures peab arvestama kaaskodanike huvisid. «Kui noored spordivad, siis see juba näitab, et tegemist on tervislike eluviiside harrastajatega, kes ka üldiselt on igati õiguskuulekad ja suhtuvad meid ümbritsevasse keskkonda hoolivalt,» lausus Jaani.

Munitsipaalpolitsei ameti juht Monica Rand leidis, et tänane kohtumine oli hea algus asjalikule ja töisele koostööle noortega. Suhtlemist jätkatakse ning erinevaid aspekte arutatakse juba jooksvalt.

Eesti Tänavaspordi Liidu esinaine Kristel Orasmäe lisas omalt poolt, et Tänavaspordi Liit levitab noorte seas sõna, et Vabadussõja võidusamba lähiümbruses ei sõidetaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles