Galerii: juubelibeebid kuhjati kingitustega üle

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti lapitöö seltsi naised õmblesid igale 24.veebruaril Eestis sündivale lapsele kingituseks lapiteki, kuid kingitustest ei jäänud ilma ka vanemad.

«Kingitusega tahame rõõmustada peresid, kelle lapsed sündisid nii erilisel päeval ja tähistada Eesti 100. sünnipäeva mõttega: nii tore ,et sa sündisid meie imeilusal Eestimaal ja meile nii erilisel päeval,» teatas lapitöö selts pressiteate vahendusel.

Vabariigi sünnipäeval tuli Ida- Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas ilmale kümme last: kuus poissi ja neli tüdrukut. 

Vabariigi aastapäeval olid Ida-Tallinna Keskhaiglas ämmaemandajatel käest tööd täis.
Vabariigi aastapäeval olid Ida-Tallinna Keskhaiglas ämmaemandajatel käest tööd täis. Foto: Jaana Toomik

Ida-Viru Keskhaiglas sündis 24. veebruaril üks poisslaps, kelle strateegilised näitajad olid 52cm ja 4380g. Poisi ema on 33-aastane Kohtla-Järve elanik Natalja Sanina. Poisi vanematel on nimi välja valitud - Martin. Väikest Martinit on kodus ootamas ka vanem vend.

25. veebruaril käisid Martini ema õnnitlemas Kohtla-Järve Naisliidu esindajad Eha ja Tiiu, kes kinkisid perele raamatu «Eesti Vabariik 100». Nad soovisid värskele ilmakodanikule õnne ja tervist, et ta võiks elada Eesti Vabariigi 200. juubelini.

Doktor Alexey Tsaregorodtsev andis emale üle Omniva poolt kõigile sel päeval sündinutele kingitava hõbedase margi ning ämmaemand Karina Tšerkassova kingitused haigla poolt.

12 tundi pärast päikesetõusu ehk kell 19.30  tuli 100-aastases Eesti Vabariigis, Järvamaa haiglas ilmale heledapäine Rebeka, kel pikkust sünnihetkel 51 sentimeetrit ja kaalu 2990 grammi. Veidi enam kui ööpäevasena vaatab ta oma emale tõsisel, kuid uudishimulikul pilgul otsa, kuid ei tee piiksugi, kui uhke delegatsioon tema ema õnnitleb, kirjutab Järvateataja.

Ida- Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas 10 last, 6 poissi ja 4 tüdrukut. Kinkidest ei jäänud ilma ka vanemad.
Ida- Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas 10 last, 6 poissi ja 4 tüdrukut. Kinkidest ei jäänud ilma ka vanemad. Foto: Jaana Toomik

Lääne-Tallinna Keskhaiglas nägi esimest korda ilmavalgust viis last. Eesti riigiga saavad samal päeval sünnipäeva tähistada kolm tüdrukut ja kaks poissi. Haigla kommunikatsioonijuht Liisa Suba ütles, et sel päeval sündinud said tõesti palju kingitusi.

«Lisaks lapitekile, said lapsed veel Omnivalt hõbedase margi, Eesti Soome sõprade ühingult väikesed mütsid ning vanematele kingiti raamat,» ütles ta, lisades, et omapoolse kingipaki tegi ka kosmeetikafirma Joik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles