Maakaitsepataljon asus kaitsetegevusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseliitlased Kevadtormil 2011.

Eile, 17. mai õhtul võttis Kaitseliidu viie Lõuna-Eesti maleva allüksustest koostatud maakaitsepataljon üle kaitsepositsioonid ajateenijate jalaväepataljonilt ja asus kaitsele.

„Maakaitsepataljoni juhtkond saab õppusel Kevadtorm hindamatu kogemuse lahingute planeerimisel ja juhtimisel,“ ütles Lõuna kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Vahur Murulaid. „Selliseid olukordi, kus kõik pataljoni allüksused on reaalselt maastikul olemas, nagu ka naaberüksused ja vastane, ei juhtu just väga tihti,“ lisas kolonelleitnant Murulaid.

1. jalaväebrigaadi alluvusse antud maakaitsepataljon võimaldab jalaväepataljoni üksustele puhkust, mida kasutatakse õppuse viimase ülesande ehk rünnaku ettevalmistamiseks.

Õppusel Kevadtorm 2011 osalevad Kaitseliidu Põlva, Võrumaa ja Sakala maleva jalaväekompanii, Valgamaa rühm ning Tartu maleva staabikompanii. Samal ajal Kui Põlva maleva staabi poolt juhitud maakaitsepataljon asus kaitselahingusse, osalevad Võrumaa, Sakala, Tartu ja Valgamaa malevate staabid Lõuna kaitseringkonna juhitaval kaardiõppusel Võrus Taara kasarmutes, et mängida läbi lahingutegevus õppuse Kevadtorm 2011 toimumispiirkonna kõrvale jäävatel aladel.

Õppuse Kevadtorm 2011 käigus harjutatakse Kaitseliidu kompaniide formeerimist, rännakut kompanii ja pataljoni koosseisus, kaitset jalaväebrigaadi lahingtegevuse raames, pataljoni väljavahetamist kaitsekeskuses ning pataljoni juhtimispunktide tegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles