Arteri suur intervjuu: Mihkel Mattisen: üldiselt meeldib inimestele see, mis tuleb südamest

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kogu pere on koos.
Kui kogu pere on koos. Foto: Eero Vabamägi

Täna peetava võistluse «Eesti laul» finaali favoriitide hulka kuuluva «La Forza» ühe autori, varsti pea veerandsada aastat tagasi ise artistina lavalaudu tallama asunud Mihkel Mattiseni meelest pole mõtet kõlavast staatusest enneaegu õhku täis minna. Tõde selgub ju alles hilisõhtul.

Läinud nädal möödus Mihkel Mattisenil sõna otseses mõttes ratastel. Koos laulja Birgit Sarrapiga (endine Õigemeel – toim) väisasid nad kontsertidega mitut paika Eestimaal, et kõnelda eesti muusika arengust saja aasta jooksul ja tuua eri ajajärkudest muusikalisi näiteid. Tundus, et kõigil, nii publikul kui ka esinejatel, oli huvitav. Mõistagi ei saanud Mattisen eesti muusika popurriis üle aga ümber oma laulude – «Me armastame Eestit» ja «Et uus saaks alguse» – fragmentidest ning tänasel «Eesti laulu» finaalipäeval on igati paslik meenutada, et viimati mainitud laul pääses Birgit Õigemeele esituses viis aastat tagasi Eurovisiooni lauluvõistluse finaali, kuhu paaril viimasel aastal pole eestlastel asja olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles