Piinlik apsakas presidendi vastuvõtul: elutööpreemia laureaadi kutse saadeti valele inimesele (26)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid ja tema abikaasa Georgi-Rene Maksimovski.
President Kersti Kaljulaid ja tema abikaasa Georgi-Rene Maksimovski. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaidi pidulikul EV100 vastuvõtul Eesti Rahva Muuseumis juhtus piinlik apsakas, kui kätlema saabus elutööpreemia laureaadina esitletuna hoopis vale inimene.

Tegelikult sooviti vastuvõtule kutsuda kultuurkapitali elutööpreemia laureaat proua Halja Klaar, kuid eksituse tõttu saadeti kutse sarnase nimega Hilja Klaarile, kes presidendi palve vastuvõtul osaleda loomulikult ka rõõmuga vastu võttis.

Hilja Klaar ja tütar Pille Kuusniit.
Hilja Klaar ja tütar Pille Kuusniit. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Kuna filmitegija Klaar ei ole avalikkusele väga tuntud nägu, ei saanud veast aru ka kätlemist kommenteerinud Anu Välba ning Margus Saar, kes oma paberitelt Halja Klaari õige nime ette lugesid ning kaadris olnud inimest elutööpreemia laureaadina esitlesid.

Presidendi kantseleist kinnitati Postimehele, et selline juhtum tõepoolest aset leidis.

President Kersti Kaljulaidi avalike suhete nõuniku Taavi Linnamäe sõnul läks inimliku eksituse tõttu üks kutse teisele inimesele ning elutööpreemia laureaat proua Halja Klaarini kutse paraku ei jõudnud.

«Tegemist on ääretult kahetsusväärse juhtumiga. Oleme proua Klaariga sel teemal ka juba suhelnud ja oma eksimuse pärast vabandanud,» ütles Linnamäe.

Tegelik Kultuurkapitali elutööpreemia laureaat Halja Klaar (mitmete Eesti filmide kunstnik)
Tegelik Kultuurkapitali elutööpreemia laureaat Halja Klaar (mitmete Eesti filmide kunstnik) Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles