Fotod: kurikuulus Meelis Lao arutas kohtus oma poolemiljonilist võlga

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Skandaalne ärimees, kunagi Eesti allilma üheks liidriks peetud Meelis Lao arutas täna Harju maakohtus kinniste uste taga oma poole miljoni euro suurust maksuvõlga.

Kohtutäitur Urmas Tärno teatas istungil, et temal on täitemenetluse saladuse hoidmise kohustus, mistõttu ta ilma kohtu loata Lao isiklikke varasid avalikult arutada ei saa. Sama arvas ka ennast esindav Lao ise.

Kohus otsustas istungi kinniseks kuulutada.

Maksu- ja tolliameti andmed näitavad, et Meelis Laol on tänase seisuga maksuvõlg kokku 563 919,90 eurot. Maksuvõlg on tal alates 2012. aasta 8. augustist.

Lao käis MTAga kohut mitu aastat, kuid kaotas vaidluse. 2014. aasta oktoobris ringkonnakohtus jõustunud otsusega pidi tema ja ta firma endine raamatupidaja solidaarselt tasuma nende juhitud firma maksuvõla summas üle 570 000 euro.

Meelis Laole kuulus aastaid tagasi firma ML Investments Group OÜ, millega ta 2007. aastal jõudis isegi Äripäeva rikaste edetabelisse. 500 ettevõtja seas 27. kohale tulnud ärimees polnud varem edetabelisse kuulunudki, kirjutas Äripäev.

Mõne aasta pärast muutus ettevõte nimi ja sellest sai OÜ Inimõiguste Kaitse Büroo, mille juhatuses oli Lao 2010. aasta aprilli lõpuni. Sealt edasi omandas ettevõtte nüüdseks maksukuritegudes süüdi mõistetud Raivo Paala.

Eesti Ekspress kirjutas neli aastat tagasi, kuidas Meelis Lao naftaäri ja 3,8 miljoni euro suurune megatehing Venemaal osutus blufiks ja käibemaksupettuseks.

Meelis Lao (keskel) allilmaliider Nikolai Tarankovi matustel septembri lõpus.
Meelis Lao (keskel) allilmaliider Nikolai Tarankovi matustel septembri lõpus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuritegelike sidemetega Laod peeti kunagi Peterburi allilma esindajaks Eestis, teda on varem kriminaalkorras karistatud. Samas on ta ka näiteks 2009. aastal ööklubis BonBon toimunud kakluses õigeks mõistetud. Lao on öelnud, et talle on püütud teha atentaati seitsmel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles