Tallinn on valmis kodutute öömajades lisakohti looma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistuse prognoositud 29 miinuskraadi saabumisel on Tallinna linnavõim valmis kodutute öömajades lisakohti looma.

«Tallinna kodutute öömajades jagub kohti. Tõsi, piirkonniti on öömajade täituvus üsna suur, kuid vajadusel loome lisakohti nendesse üksustesse. Alati leiame võimaluse, kuidas abivajajaid aidata – saame juurde tuua voodeid ja madratseid,» rääkis abilinnapea Tõnis Mölder.

Möldri kinnitusel ei jäta linn kindlasti ühtegi abivajajat lageda taeva alla. Külmade ilmade puhul on öömajad avatud ka päevasel ajal ning iga päev pakutakse inimestele ka süüa suppi ja leiba.

«Soovin veelkord rõhutada, et inimesed märkaksid enda ümber abivajajaid. Eestisse on saabunud külmalaine ning peame üksteise eest hoolitsema. Kui näete inimesi, kes vajavad mistahes abi, siis abistage neid või helistage numbrile 112 ja kutsuge kiirabi. Inimestel tasub riietuda soojalt ja kihiliselt ning pidada kinni ka hügieeninõuetest, et ise haigestumist vältida. Aidake ka oma naabreid ja lähedasi ning veenduge, et ka neil oleks kodu soe. Samas tasub veenduda ka selles, et kodud oleksid tuleohutud. Õnnetuste vältimisele saab iga inimene Eestis kaasa aidata,» lisas Mölder.

Ilmateenistus prognoosib eelolevaks ööks külma kuni 29 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles