Vandaalid purustasid Musumäel valgusinstallatsiooni

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusinstallatsioon Musumäel.
Valgusinstallatsioon Musumäel. Foto: Kesklinna valitsus

Tallinnas Musumäel paiknev südamekujuline valgusinstallatsioon langes vandaalide ohvriks.

«Kahjuks tuli meil vahetult enne iseseisvuspäeva halva üllatusena tõdeda, et vandaalid on rüüstanud valgusinstallatsiooni, mille sõbrapäevaks Musumäele paigaldasime ja kevade saabumiseni sinna jätta kavatsesime,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Tema sõnul ei ole paraku õnnestunud välja selgitada, kes pahateo toime pani. «Kui keegi juhtus lõhkumist nägema, siis palume sellest Kesklinna valitsusele või politseile teatada,» sõnas Svet. «Ühtlasi kutsun kaaskodanikke üles vandaalitsemisest mitte ükskõikselt mööda kõndima. Ainult ühisel jõul saame oma kodulinna ilusana hoida.»

Kesklinna valitsus jääb linnaosa vanema kinnitusel intsidendist hoolimata siiski oma varasema lubaduse juurde jätta installatsioon märtsi lõpuni Musumäele.

«Süda läheb nüüd remonti, aga tuleva esmaspäeva hommikul on see tagasi Musumäel ja veidi nähtavamal kohal – et vandaalid eemal hoida ja heade kavatsustega tulijale paremini märgatavaks teha,» lubas Svet. Musi-nimeline installatsioon on osutunud turistide ja ka linlaste seas nii populaarseks, et pildistajaid jätkub isegi pakasest hoolimata selle juurde pidevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles