Valitsus tahab suurendada kutsekoolides koolilõunaks mõeldud raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna.
Koolilõuna. Foto: Kristjan Teedema

Valitsus plaanib homsel istungil muuta kutsekoolide koolilõuna toetust käsitlevat määrust, et suurendada lõunale eraldatavat toetust 78 eurosendilt 1 euroni.

Koolilõuna toetus on ette nähtud kutseõppe esmaõppe õppekavadel õppivatele kuni 20-aastastele keskhariduseta õpilastele. Sõltumata õpilaste vanusest eraldatakse koolilõuna kulude katmise toetust ka õpilastele, kes õpivad enne 2013. aasta 1. septembrit Eesti Hariduse Infosüsteemis registreeritud õppekavadel põhihariduse nõudeta kutseõppes, põhihariduse baasil kutseõppes või kutsekeskharidusõppes. Muudatus puudutab rohkem kui 10 000 kutseõppes õppivat õpilast.

Kokku kasvas kutseõppes õppivate noorte koolilõuna toetus enam kui 0,5 miljonit eurot. Määrus jõustub tagasiulatuvalt 01. jaanuarist 2018 ning rakendamiseks vajalikud vahendid on selle aasta riigieelarves kinnitatud ning kutsekoolide eelarvega koolidele eraldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles