Suusavabrik annab linnale Reketi tänava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuhulgas lasub Tomsonil kahtlus ühistu rahade eest tennisekeskuse rajamises.
Muuhulgas lasub Tomsonil kahtlus ühistu rahade eest tennisekeskuse rajamises. Foto: Lauri Kulpsoo / Postimees

Tallinna kesklinna Kitseküla asum saab juurde kaks uut tänavat, neist põhjapoolsem saab nimeks Vaari ja lõunapoolsem Reketi tänav.

Pärnu maantee 158 asuva kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga tekkis linnal vajadus luua kaks uut paralleeltänavat, mis viivad Pärnu maanteelt läbi kinnistu kuni raudteeni.

Põhjapoolne nime vajav tänav oli kunagise Tarmeko kvartali sisetänav, seisab linnavalitsuse määruse eelnõus. Tuginedes samas piirkonnas olemasolevale Hallivanamehe tänava nimele, selle tõenäolisele pikenemisele tulevikus ning hallivanamehe kohta käivale müüdile, pidas nimekomisjon sobilikuks esivanemaid tähistavat Vaari tänava nime.

Lõunapoolne tänav paikneb vana suusavabriku ääres. Lisaks suuskadele toodeti vabrikus ka sulgpalli- ja tennisereketeid. Kuna Suusa nimeline tänav on alates 1939. aastast kasutusel Nõmmel, pakkus nimekomisjon kunagise tähtsa suuski ja reketeid tootnud vabriku asukoha tähistamiseks välja Reketi tänava nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles