Rutiku tegeleb korruptsioonikahtlustuse õiendamisega (8)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku
Emil Rutiku Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuusalu vallavolikogu liige, tuntud telenägu ja muusik Emil Rutiku on enda sõnul eneselegi teadmata sattunud korruptsioonikahtlustusega uurimise alla.

Rutiku kinnitas Postimehele, et seesugune kahtlustus on talle tõepoolest esitatud, ent ta ei olnud kuidagi teadlik, kellele vallavolikogu otsusega vara toona eraldati ehk seda infot hoiti teiste vallavolikogu liikmete poolt tema eest saladuses.

Mees lubas, et räägib kõigest avalikult siis, kui uurimine on lõppenud. Kahtlustus puudutab kohalikku MTÜ-d Kuusalu Hoolela, mille juhatuse liige on Rutiku pikaaegne elukaaslane.

Üleeile Kuusalu vallavolikogu istungil teatas Rutiku ise, et mais eelmises volikogu koosseisus hääletas ta volikogu otsuse poolt anda vallavara tasuta kasutusse samale MTÜ-le, mille tõttu ta on nüüd kahtlustatav korruptsioonis.

«Meie peres on nii, et me ei räägi oma töö asju kodus. Ma tõesti ei teadnud seda. Ma leian, et see on hea tava ka volikogu esimehel, et teades, kellega nad on eelnevalt läbirääkinud selle punkti või eelnõu puhul, siis nad ütlevad, et selles eelnõus on seotud need ja need inimesed ja need võivad olla kellegi volikogu liikmega seotud,» lausus Rutiku videos.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et politsei alustas mullu 3. oktoobril väärteomenetluse toimingupiirangu rikkumise uurimiseks. «Praegu menetlus veel käib ja kõiki asjaolusid kontrollitakse,» ütles Kivistik.

Rutiku astus Vabaerakonnast välja tänavu 9. jaanuaril.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles