Galerii: pressifoto peapreemia võitis Postimehe fotograaf

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) tunnistas eelmise aasta parimateks uudis- ja pressifotodeks Postimehe fotograafi Liis Treimanni foto «Nuga kui asitõend».

Konkursi võitnud foto «Nuga kui asitõend» on tehtud mullu oktoobrikuu viimasel päeval Tallinnas. Foto on tehtud peale noaga ringi liikunud mehega seotud intsidenti, kui politsei oli mehe juba maha lasknud.  

Nuga kui asitõend. Oktoobrikuu viimasel päev ehmastas tallinlasi kesklinnas noaga ringi liikunud mees. Intsident lõppes politsei sekkumisel mehe maha laskmisega.
Nuga kui asitõend. Oktoobrikuu viimasel päev ehmastas tallinlasi kesklinnas noaga ringi liikunud mees. Intsident lõppes politsei sekkumisel mehe maha laskmisega. Foto: Liis Treimann/ Postimees

Parima spordifoto tegi Madis Veltman, see ilmus Delfis ja kandis nime «Isa ja tütre kvaliteetaeg».

Parima portreefoto auhinna sai Andras Kralla Äripäevas ilmunud fotoga, millel on kujutatud pensioniikka jõudnud vennad Tavi (81) ja Valde Nirk (85), kes on ilmselt Eesti vanimad kinnisvaraarendajad, sukeldudes ärisse 80ndates eluaastates.

Parima olemusfoto tegi Rauno Volmar Delfi ja Päevalehe toimetusest. Fotol on Edgar Savisaar koos oma 27 000 eurot maksnud bioonilise jalaga. 

Žürii esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora. Eestist olid fotosid hindamas ka fotograaf Egert Kamenik ning Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Läti fotoajakirjanik Rūta Kalmuka ning Kanada dokumentaalfotograaf ja filmitegija Pascal Dumont.

Lisaks avati täna Tallinnas Viru Keskuse aatriumis näitus 2017. aasta pressifotodest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles