Viru tänava lillekioskid avatakse juba järgmisel nädalal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistepäevahommik lilleturul Tallinna kesklinnas.
Naistepäevahommik lilleturul Tallinna kesklinnas. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna halduskohus muutis täna seisukohta Viru tn 26 müügikioskite kasutusse andmise keelamise osas ning seega saab naistepäeval Viru tänava müügikioskitest lilli osta.

Halduskohus muutis oma kolmapäevast kohtumäärust, seega saavad Tallinna linn ja enampakkumise võitjad müügikioskite kasutuslepingud sõlmida, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Esmalt kehtivad lepingud kuni 19. märtsini ja kui määrust edasi ei kaevata, siis sõlmitakse leping täisperioodiks ehk kolmeks aastaks.

Kohus tutvus täiendavalt kaebuse põhjendustega ja leiab, et kellegi huvides ei ole see, et müügikioskid seisavad vaidluse ajal kasutuseta. Kohtus ei ole süvenenud veendumus, et kaebusi saaks pidada sellisel määral perspektiivikaks, et rakendada esialgset õiguskaitset pikemalt kui perioodiks kuni 19. märts ning pärast seda ka täisperioodiks (kokku kolm aastat), seda juhul kui kaebajad halduskohtu määrust ei vaidlusta. Kohus peab usutavaks, et müügikioskite enampakkumise võitjad on sõlminud siduvad kokkulepped allhankijate ja töötajatega ootuses, et neile võimaldatakse müügikioskite kasutamist, mistõttu selle mittevõimaldamine tekitab neile lisaks saamata jäänud tulule ka otsest varalist kahju.   

Tallinna linna hinnangul on selline lahendus kõikide osapoolte huvidega arvestav. Linnavalitsus loodab, et enampakkumise võitjad, kes alles üleeile said informatsiooni, et nad naistepäeval lilli Viru tänava müügikioskist müüa ei saa, ei ole jõudnud oma tellimusi tühistada ning naistepäeval jätkub lilli kõigile ostjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles