Jüri Ratas volikogul: erakorraline pensionitõus on hädavajalik (24)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas kinnitas täpselt aasta enne valimisi erakonna volikogus, et Keskerakond läheb valimisi võitma ning tuleb välja konkreetse ja katteallikatega valimisplatvormi, uuendatud programmi ning visioonidokumendiga.

Ratas selgitas, et nii nagu mõeldakse sel aastal märksa igavikulisemas plaanis oma minevikust ja ajaloost, tuleb pikemalt ette vaadata ka tulevikule mõeldes.

«Just seetõttu ei piirdu Keskerakond tänavu ainult Riigikogu valimisplatvormi koostamisega. Oleme otsustanud välja töötada kolm olulist dokumenti, mis keskenduvad nii lähiaastatele, erakonna programmilistele seisukohtadele kui ka tulevastele aastakümnetele,» tõi Keskerakonna esimees välja.

Ratas kinnitas, et Keskerakonna kongressiks töötatakse välja erakonna uus programm. Alates 2005. aastast muutumatuna püsinud programmi uuendab töörühm, mida veab professor Aadu Must.

«Riigikogu valimisteks tuleme välja konkreetse valimisplatvormiga, mis sisaldab nii meie peamisi lubadusi kui ka nende maksumust ja katteallikaid. Antud töörühma koordineerib minu büroo juht Tanel Kiik,» rääkis Ratas.

Välja töötatakse esmakordselt ka visioonidokument «Eesti visioon 2040», kus erakonna aseesimehe Kadri Simsoni juhtimisel märgitakse sihid, mis tuleb järgmise kahe kümnendi jooksul saavutada.

Sisendiks kolmele dokumendile saavad ka mõtted, mis kogutud üle Eesti 101 rahvakohtumise raames.

Ratas lisas, et eelmisel aastal usaldas Eesti rahvas Keskerakonnale kümnete kohalike omavalitsuste juhtimise ja suurima toetuse valimistel. Võitma minnakse ka Riigikogu valimisi.

«Me ei tee seda soovist iga hinna eest võimul püsida. Me ei tee seda lihtsalt seetõttu, et oleme liiga kaua, kuusteist aastat, jäänud teiseks. Me lähme valimisi võitma, sest Keskerakonnal on Eesti riigile ja rahvale veel palju anda,» ütles Ratas.

Seni tehtust tõi ta muuhulgas välja nii maksureformi, mis jätab sadadele tuhandele töötajatele kuni 64 eurot lisaraha, kui ka tervishoiu lisarahastuse.

«Järgmiste valimiste üheks põhiteemaks on aga eakate heaolu ja väärika pensionipõlve tagamine. Samamoodi tuleb meil leida vajalikud lahendused omastehoolduse ja hooldekodude küsimuses. Riigi kohus on toetada ja aidata neid, kes abi enim vajavad,» rõhutas Keskerakonna esimees.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles