Smuuli sild suleti päästeõppuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarongid sõidavad Smuuli tee pikenduse silla alt läbi.
Kaubarongid sõidavad Smuuli tee pikenduse silla alt läbi. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinnas Ülemiste jaamas harjutati keskpäeval päästjate, politsei ja kiirabi koostööd keerulise raudteeõnnetuse korral.

Kell 11.13-12.45 toimunud õppuse legendi järgi sõitis Moskvast Tallinna suunduva reisirongi viimane vagun Smuuli tee pikendusel silla piirkonnas tehnilise rikke tõttu rööbastelt maha ja põrkus Ülemiste jaamas seisva ohtlike ainete rongiga. Ohtlike ainete rongi koosseisus oli kaks tsisternvagunit bensiiniga ja kaubaplatvorm ohtlike ainete konteineriga.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul läks õppus keskeltläbi hästi. «Reaalsuses mõtlevad inimesed teistmoodi, seekord tulid päästjad vagunist võimalike kannatanute otsimise peale pisut hilja. Aga kui seda siiski teha taibati, käituti igati operatiivselt,» märkis ta.

«See, mis meid huvitas - koostöö kiirabiga ja keemiavarustuse katsetamine, läks väga hästi,» hindas Raava.

Keskpäeval sulges politsei paarikümneks minutiks ka Smuuli tee pikenduse viadukti. «Soovisime õppust läbi viia reaalsusele võimalikult lähedal. Kui reaalsuses on olukord, et vagun rammib kütusevagunit ja ohtlike ainete konteinerit, siis on tegu nii ohtliku olukorraga, et igal juhul viadukt suletakse,» selgitas Raava.

Õppuse eesmärk oli päästetööde juhtimise ja erinevate operatiivteenistuste koostöö harjutamine mitmeid ohufaktoreid hõlmava raudteeõnnetuse likvideerimisel.

Õppuse korraldaja, Põhja-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juhataja Marti Magnuse sõnul on rongidega toimuva õnnetuse tõenäosus maanteeliiklusega võrreldes küll väiksem, kuid keerukuselt, dünaamilisuselt ja võimalike mastaapide poolest võib raudteel toimuv õnnetus olla oluliselt ulatuslikum.

«Seepärast eeldab raudteeõnnetuse likvideerimine ametkondade vahelist kiiret, täpset ja tõrgeteta koostööd,» sõnas Magnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles