Galerii kohtust: egiptlane ahvatles Facebookis 13-aastast tüdrukut, et temaga vahekorda astuda (3)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtu ette astus täna kokkulepet sõlmima 31-aastane Egiptuse kodanik Mohamed Ebrahim, kes ahvatles Facebookis seksuaalselt alaealist tüdrukut ja soovis temaga kohtuda. 

Ebrahim võttis teo omaks ja nõustus saama karistuseks aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse kolme aasta pikkuse katseajaga. 

Prokurör teatas kohtus, et süüdistatav on ostnud endale ka üheotsapileti Egiptusesse. Nii lepiti kokku ka katseajas ilma käitumiskontrollita. See tähendab ühtlasi, et mees selle aja jooksul Eestisse tulekuks ilmselt viisat ei saa.

Kiirreageerijad pidasid mehe jaanuari lõpus kinni Magistrali kaubanduskeskuses, kus ta põrandale murti.

Ebrahim oli valmis kriminaalasjas sõlmima kokkulepet. Eelmisel nädalal toimunud eelistungil määras kohus kokkuleppe sõlmimiseks istungiaja tänaseks.

31-aastast Egiptuse kodanikku süüdistatakse selles, et ta suhtles internetikeskkonna suhtlusportaalis 13-aastase tüdrukuga seksi teemal ning saatis talle pornograafilise sisuga fotofaile, samuti tahtis ta lapsega kohtuda eesmärgiga astuda alaealisega seksuaalvahekorda.

Süüdistatava tegu jäi katse staadiumi, sest Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse ametnikud said talle enne jälile.

«Tegu on järjekordse juhtumiga, kus täiskasvanud mees kasutab internetikeskkonda selleks, et last ahvatleda seksuaalselt. Oluline on, et lapsevanemad räägiks taolistest juhtumitest oma lastele ning hoiataks neid võimalikest ohtudest,» sõnas Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Eneli Laurits.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles