Pagulaste koduotsingud toovad pisaraid (27)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvoodikava alusel Eestisse tulnud Süüria pagulaspere ema ja isa ootasid lõunal koolist koju oma lapsi, kodune toit laual. Perekonnad ise oma privaatsuse hoidmise nimel fotole tulla ei soovinud.
Kvoodikava alusel Eestisse tulnud Süüria pagulaspere ema ja isa ootasid lõunal koolist koju oma lapsi, kodune toit laual. Perekonnad ise oma privaatsuse hoidmise nimel fotole tulla ei soovinud. Foto: Eero Vabamägi

​Jõgevamaal Vägeva varjupaigataotlejate keskuses otsib viiendat kuud oma kodu suur Süüria perekond. Lääne-Virumaal Vao keskuses hakkab lootus kaduma kahel põgenikeperel – kortereid lihtsalt pole või ei soovita pagulasi üürnikeks. Kuus üksikut eritrealannat pole samuti kodu leidnud.

Kõige kauem on korterit oodanud oktoobri lõpus Vägevale elama pandud Süüria perekond, kus ema ja isa, nende kuus alaealist last, üks täisealine tütar ning pereisa õde.

«Ühel korral oli suureperega nii, et nad läksid juba lepingut sõlmima ja siis tuli ikkagi äraütlemine. Pereema oli löödud ja nuttis. Samal päeval oli meil vastlapäeva üritus ja nad ei tulnud isegi sinna,» teadis Selesneva rääkida.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles