Tallinna raekoda tõstab hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus tõstab raekoja teenuste hindu seoses raekoja restaureerimise järel paranenud tingimustega ning hüppeliselt suurenenud igapäevakuludega.

Raekoja üksikpileti hinnaks talvehooajal (oktoobrist maini) jääb endiselt 40 krooni, suvehooaja hind tõuseb aga 50 kroonile. Perepileti hind tõuseb 75 kroonilt 100le.

Linnavalitsuse korralduse eelnõus selgitatakse, et raekoja külastamine suvehooajal hõlmab kogu raekoja nelja korrust alates keldrist ja lõpetades pööninguga, mida sügistalvisel hooajal külastada ei saa. Pidevalt täieneb raekoja ekspositsioon (maketid, arveraamatute koopiad jms) ja seda tutvustavate materjalide hulk.

Samuti on suvehooajal turistide suure arvu tõttu mitu korda suuremad kulud tualettruumide korrashoiule ja tarvikutele ning on tarvis enam saalivalvureid, noorgiide ja piletimüüjaid, seisab seletuskirjas.

Samuti tõusevad raekoja külastamisel rühmapileti hind ning tasud nii võõrkeelse kui eestikeelse ekskursiooni läbiviimise eest.

Vastavalt eelnõule ei pea raekojas ekskursioonitasu maksma Eesti õpilasrühmad, kus on vähemalt 20 last ja mis ostavad pileteid summas vähemalt 300 krooni.

Senisest kõrgemad üürihinnad kehtestatakse ka raekojas ürituste ettevalmistuse ning järgse koristuse jaoks, kultuuri- ja haridusteemalisteks üritusteks, tõuseb ka kontsertide korraldamiseks kehtinud soodusüür.

Raekoja restaureerimisega on ruumid muutunud esinduslikumaks ning funktsionaalsemaks, paranenud on ürituste korraldamiseks vajalikud tehnilised võimalused. Järgmisel aastal restaureeritakse põhjalikult ka raekoja kelder ning korrastatakse tualettruume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles