Video: USA piinajavanemate 17-aastane tütar tegi enne põgenemist salavideo, mis oli abipalve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piinajavanemate David ja Louise Turpini 17-aastane tütar
Piinajavanemate David ja Louise Turpini 17-aastane tütar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA California politsei päästis 14. jaanuaril Perrises eramajast 13 last ja noort, keda nende vanemad olid aastaid piinanud ja näljutanud.

ABC News teatel jõudsid korrakaitsjad ja sotsiaaltöötajad kannatanud lasteni pärast seda, kui laste seast kõige julgem ja ettevõtlikum, 17-aastane tütar kodust põgenes ja olukorrast politseisse teatas.

David ja Louise Turpini maja Californias Perrises
David ja Louise Turpini maja Californias Perrises Foto: MEGA/MEGA/Scanpix

Politsei arreteeris 57-aastase isa David Turpini ja 49-aastase ema Louise Turpini, kellele esitati süüdistus laste väärkohtlemises, piinamises, vangistamises ja näljutamises.

David ja Louise Turpin
David ja Louise Turpin Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Lapsed viidi esmalt haiglasse ravile ja uuringutele ning nüüd saavad nad psühhiaatrilist ravi ja mitmesuguseid teraapiaid.

Meedia avalikustas nüüd 17-aastase tüdruku poolt salaja nende kodus vaid mõned päevad enne põgenemist tehtud video, millel teda on näha liikumas, laulmas ja koos pere koeraga. Video taustal on näha räpast maja ja suurt pesemata rõivaste hunnikut.

Piinajavanemate David ja Louise Turpini 17-aastane tütar
Piinajavanemate David ja Louise Turpini 17-aastane tütar Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Oma õed-vennad päästnud 17-aastane tüdruk plaanis põgenemist kaks aastat ja tegutses vanemate seljataga, laadides sotsiaalmeediasse videoid nende kodus toimuvast ja oma tehtud lauludest, mille sõnumid olid, et ta ei taha enam vangistuses elada. Uurijate sõnul olid need videod abipalve.

Tüdrukul oli ka Instagrami konto, millest vanemad midagi ei teadnud.

California Riverside’i maakonna prokuröri Mike Hestrini sõnul on pere 13 lapsest seitse juba täiskasvanud, kuid nende sotsiaalsed oskused jätavad soovida, sest nad elasid aastaid vangistuses. Lastest kõige vanem, 29-aastane tütar kaalus leides vaid 37 kilogrammi, kuid nüüd on ta kosunud ja ta tervis on parem.

Riverside'i maakonna prokurör Mike Hestrin
Riverside'i maakonna prokurör Mike Hestrin Foto: Damian Dovarganes/AP/SCANPIX
David ja Louise Turpin ning nende 13 last
David ja Louise Turpin ning nende 13 last Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Süüdistuse kohaselt sidusid ja ketistasid vanemad lapsi päevadeks voodite külge, kus nad olid oma rooja ja uriini sees. Lapsed said pesta vaid 1 -2 korda aastas, ülejäänud aja olid nad pesemata. Enamik lapsi nägi pärast vabastamist esmakordselt hambaharja.

Ainsana oli enamvähem hooldatud, söönud ja hea tervise juures pere kõige noorem laps, kaheaastane tütar.

David ja Louise Turpini lapsed
David ja Louise Turpini lapsed Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Hestrini teatel näitas uurimine, et vanemad ostsid endale hõrgutisi ja jätsid toidu sageli lauale, piinates sellega oma lapsi, kes ei tohtinud süüa. Kes keelust üle astus, sai rangelt karistada.

David Turpin
David Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix
Louise Turpin
Louise Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

Laste esindajate teatel on lapsed vangistusest pääsemise üle tänulikud, samas vanematel lastel võtab sotsialiseerumine ja eluks vajalike asjade õppimine kauem aega kui noorematel, kuna nad on kauem vangistuses olnud.

Arstide, psühholoogide ja psühhiaatrite sõnul eraldati kuus nooremat last vanematest lastest, kuna nad vajavad erinevat lähenemist ja teraapiaid.

Päästetud lapsed naudivad söömist, sportimist ja raamatute lugemist.

David ja Louise Turpin eitavad, et nad lapsi piinasid ja näljutasid. Nende teatel nad lihtsalt ei jõudnud oma kõigi 13 lapsega korraga tegeleda.

Turpinite teistele pereliikmetele tuli laste vangistamine ja piinamine üllatusena, kuid oli ka neid, kes kahtlustasid, et selles peres ei ole kõik korras.

David ja Louise Turpin 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotusi uuendamas
David ja Louise Turpin 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotusi uuendamas Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles