Uudis Kanepi valla uuest vapist levib kulutulena üle maailma (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi valla uus vapp.
Kanepi valla uus vapp. Foto: www.kanepi.ee

Uudis Põlvamaal asuva Kanepi valla otsusest valida uue vapi sümboliks kanepileht ületas maailma meediakanalite uudisekünnise ning uudist levitasid kümned välismaised kanalid.

Uudise kanepilehega vapist tegi eile Briti rahvusringhääling BBC, mis kirjutas, et rahvahääletusel osales kõige populaarsemaks vapikavandiks kanepilehe kujutis ning vallajuhid otsustasid rahva sooviga arvestada. BBC märkis, et kanepi tarvitamine on Eestis illegaalne.

BBC vahendusel edastasid uudist ka uudiste- ja huumoriprotaal 24GAG, TechJollof, The Breaking News Headlines ja US Morning. Uudist pidas vajalikuks edastada ka kanepiteemaliste uudiste vahendamisele keskendunud Doncaster Cannabis Club.

Uudis kanepi valla lehest on levinud ka teistesse keeltesse. Näiteks levitasid uudist venekeelne foorum Pikabu ja ja Slovakkia uudisteagentuur Refresher.

Põlvamaal haldusreformi käigus kahe vallaga liitunud Kanepi vald leidis konkursil inimeste ülekaaluka toetusega uue vapi, mis kujutab kanepilehte.

Kanepileht on ühtlasi tuntud narkootilise mõnuaine marihuaana sümbolina. Menukal rahvahääletusel veebis kogus kanepilehega kavand koguni üle 12 000 hääle. Kokku hääletas rohkem kui 15 800 inimest.  

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles