Eestit külastas Poola õhuväe ülem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Lech Majewski ja brigaadikindral Valeri Saar langenud lennuväelaste ausamba juures Ämaris.
Kindralleitnant Lech Majewski ja brigaadikindral Valeri Saar langenud lennuväelaste ausamba juures Ämaris. Foto: Kaitseväe peastaap

Eestit külastas 17.-19. maini Poola õhuväe ülem kindralleitnant Lech Majewski.

Kindralleitnant Majewski külastas eile lennubaasi ja õhuseiredivisjoni Ämaris ning asetas pärja langenud lennuväelaste ausambale «Viimane Lend», vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Täna kohtus Poola õhuväe ülem kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsaga ja kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marraniga.

Poola õhuväe ülem arutas oma Eesti kolleegi brigaadikindral Valeri Saarega mõlema riigi õhuvägede arengu küsimusi ja koostöövõimalusi eelkõige avatava Ämari lennuvälja arendamise ja personali koolitamise alal.

Praegu aitab Poola õhuvägi ette valmistada Afganistanis teenivaid Eesti õhuväe lähitulejuhte. Alates NATOga ühinemisest 2004. aastal on Poola hävitajad turvanud Balti õhuruumi kolmel korral 2006, 2008, 2010. aastal. Samuti on Poola õhuvägi sagedane osaleja BRTE (Balti Regiooni Training Event) seeria harjutustel, kus kolme Balti riigi õhuoperatsioonidega tegelev personal harjutab läbi erinevaid NATO tööprotseduure.

Külaskäigu lõpus kutsus Poola õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saare vastuvisiidile. Poola õhuväe ülem külastas Eestit esmakordselt pärast iseseisvuse taastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles