Uusaastaööl pidulisi tulistanud mees mõisteti tingimisi vangi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuuri lasketiir. Pildil pumppüss.
Põhja prefektuuri lasketiir. Pildil pumppüss. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Pärnu maakohus mõistis eile 25-aastase Miku süüdi avaliku korra raskes rikkumises ning määras talle liitkaristuseks kolm aastat vangistust.

Kohus ei pööra Miku karistust täitmisele, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Süüdistuse järgi saabus purjus 25-aastane Mikk autoga Türil erapidu võõrustanud Kanarbiku hoone ette kella viie ajal aasta esimese päeva varahommikul. Autost väljudes tulistas ta pumppüssist lasu õhku, sihtis hoone ees olnud inimesi ning tegi nende poole liikudes veel kaks lasku õhku ning ühe, mis tabas maja akent.

Selle peale jooksid majast välja peol külalistena viibinud Tõnu ja tema poeg. Tekkis rüselus, mille käigus tulistas Mikk veel ühe korra, tabades pargitud sõiduautot.

Kohtus viimase sõna saanud Mikk ütles, et ta ei soovi midagi öelda, kuna ei mäleta midagi.

Kohus mõistis kannatanutele välja tsiviilhagid kogusummas 3026 eurot. Mikk peab tasuma menetluskulud 1914,48 eurot. Kohus lahendas asja üldmenetluse korras. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Ehkki külalisena peol viibinud Tõnu oli nimetatud asjas kannataja, on selle sündmusega seoses Pärnu maakohtu menetluses ka Tõnu kriminaalasi.

Kui Tõnu oli koos pojaga püssipaukude peale välja jooksnud, õnnestus tema pojal relv kätte saada, misjärel võttis Tõnu selle enda valdusesse ning lõi maha surutud Mikku relva kabaga vastu pead ja nägu vähemalt kolm korda ja nii tugevasti, et mees sai raske trauma ning kaotas teadvuse.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Tõnu raske tervisekahjustuse tekitamises, kui sellega on tekitatud oht elule ning püsiv tervisehäire. Kohtuistungid seoses Tõnu kriminaalasjaga alles käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles