«Pealtnägija» avas kahe hukkunuga tööõnnetuse uusi tahke (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Üle-eelmise aasta novembris hukkusid Kesk-Rootsis kõrgepingeliinide ehitusel 59-aastane vanemelektrik Jaan ja 23-aastane projektijuht Allan. Tegu on viimaste aastate rängima eestlastega seotud tööõnnetusega välismaal ja juhtumiga, millest Rootsi meedia räägib tänaseni, vahendab «Pealtnägija». 

Tänini lahtiste otsadega fataalse juhtumi «Pealtnägija» luubi alla võttes selgus, et firma Leonhard Weiss Energy kiirustas mehi tagant ja ehitusplatsil valitses korralagedus, mis annab võimaluse tagantjärele öelda, et õnnetus oli vaid aja küsimus.

Enne 30 000 voldiste liinide juures askeldamist tuleks ettevaatusabinõuna paigaldada kaitsemaandus ehk seade, mis juhib võimaliku elektrilöögi otse maasse, kuid seda paraku ei tehtud.

Tagantjärele selgus ka see, et õnnetuskohast saja kilomeetri kaugusel Karlstadi linnas asuv disptšerkeskus tegi tol päeval pikalt etteplaneeritud proovipingestamist, et näha, kas liin töötab korrektselt. 

Edasi loe SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles