Legendaarne Tiiu Randviir «Pealtnägijas»: Kaie Kõrb ja Age Oks teevad mulle silmad ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Randviir
Tiiu Randviir Foto: Vikipeedia

Laupäeval saab 80-aastaseks baleriin Tiiu Randviir-Tölp, kes ühena vähestest pälvis omal ajal kõrge aunimetuse kui näiteks Eri Klas, Gustav Ernesaks ja Georg Ots.

Jaapanist Kanadani ulatunud lavakarjääri järel tegi endine Estonia priimabaleriin veel pikema karjääri tantsupedagoogina, kasvatades üles põlvkondade kaupa balletiartiste, eesotsas Kaie Kõrbi ja Age Oksaga, vahendab «Pealtnägija».

Kui üldjuhul tantsib värske lõpetaja võibolla aastaid tagumistes ridades enne, kui lava keskele pääseb, siis Randviir oli omal ajal nii silmapaistev, et võeti 1956. aastal vaid 18-aastasena sisuliselt otse Tallinna balletikoolist «Luikede järve» peaossa Estonias. 

Oma õpilasi peab Randviir paremateks tantsijateks kui tema ise kunagi oli. «Kaie Kõrb ja Age Oks ja isegi Maša Seletskaja tehniliselt andis mulle nii silmad ette,» tõdes ta.

Kaie Kõrb ütles Tiiu on tema jaoks nagu teine ema. 

Edasi loe SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles