Õiguskantsler pöördub kirikuraha küsimuses riigikohtusse (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Tairo Lutter

Õiguskantsler Ülle Madise nimetab valitsuse neljapäeval tehtut otsust muuta kirikutele raha eraldamise korda riigiõiguslikuks nihilismiks ja ta pöördub selguse saamiseks riigikohtusse.

«Valitsuse tänase otsusega ei puudutatud põhiseaduslikkuse probleemi, vaid püütakse kindlustada raha kirikutele üleandmine enne riigikohtu otsuse jõustumist. Seda saab nimetada kas riigiõiguslikuks asjatundmatuseks, õigusriikluse eitamiseks või nihilismiks,» teatas õiguskantsler Postimehele.

Madise sõnul pöördub ta selguse saamise eesmärgil riigikohtusse ja palub ministritel raha andmise lepinguid enne riigikohtu otsust mitte allkirjastada.

Valitsus otsustas neljapäeval muuta eelmise aasta detsembris tehtud korraldusi, millega Eesti Evangeelsele Luterlikule Kirikule (EELK) ning Eesti Apostlik-Õigeusu Kirikule (EAÕK) eraldati valitsuse omandireformi reservfondist raha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles