Traktoritoetuse raha kulus mesilastele (3)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pritsikuur, kus tegutses mitu ettevõtet, kes PRIA-lt kümneid tuhandeid toetust saanud.
Pritsikuur, kus tegutses mitu ettevõtet, kes PRIA-lt kümneid tuhandeid toetust saanud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

PRIA-lt 40 000-eurose toetuse välja petnud Ave Kuusneem ostis raha eest kõike vajalikku mesilaste pidamiseks ja nihverdas 8000 eurot lihtsalt kõrvale.

Kuusneem ütles, et temale ühtegi nõuet üleval ei ole ja ühtegi kommentaari ta ka ei anna. „Kõik, mis puudutab seda asja, on lõpetatud.“ Ta jättis vastamata küsimusele, miks ta PRIA-le toetust tagasi ei ole maksnud, kui amet seda juba 2014. aastal temalt nõudma hakkas, ning katkestas telefonikõne.

Türi vallas tegutsenud Mõisamaius OÜ omanik Kuusneem esitas 2012. aasta augustis PRIA-le toetusetaotluse, et osta oma ettevõttele tehnikat aedviljade ja marjade kasvatamiseks: traktorit, kaubikut, mere- ja jahutuskonteinerit. PRIA maksis novembris 40 000eurose toetuse välja ja Kuusneem ostis saadud raha eest enam kui 26 000 euro väärtuses mesindustarbeid, ühe lumesaha ja ligi 8000 eurot kadus kui tina tuhka. Mesindusvahendite hulgas olid näiteks erinevat tüüpi mesitarud, suhkur mesilaste paarumistarusse, tünn, pump ja mikser.

See tähendab, et Kuusneem valetas PRIA-le, mida taotletava rahaga teha plaanib, juriidilises keeles öelduna sooritas ta soodustuskelmuse. Raha hakkas PRIA Kuusneemelt tagasi nõudma 2014. aasta septembris, kui tal polnud PRIA-le kirjade järgi ostetud asju ette näidata ning detsembris esitas PRIA juba politseisse kuriteoteate.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles