Õuealade korrastamiseks sai toetust alla poole soovijatest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamute vaheline ala Õismäel.
Elamute vaheline ala Õismäel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavoliniku Urmas Mardi kinnitusel esitasid korteriühistud projekti «Hoovid korda» raames linnalt toetuse saamiseks 212 taotlust, millest rahuldati vaid 90.


«Rohkem kui pooled soovi avaldanud korteriühistud jäid toetusest ilma. Samuti on osa ühistuid väitnud, et nad pole siiani saanud vastust, kas nende taotlus rahuldati või mitte,» väitis Mardi volikogu istungil ning esitas selle kohta ka abilinnapea Kalle Klandorfile arupärimise.

«Varasematel aastatel on linna abiga saanud korda 683 hoovi, jagunedes aastate lõikes järgnevalt: 2006. aastal 98, 2007. aastal 120, 2008. aastal 139, 2009. aastal 183 ning 2010. aastal 143. Statistika näitab, et tänavu rahuldatud toetuste arv on selgelt viimase kuue aasta kõige tagasihoidlikum,» lausus Mardi.

Sellega seoses tahab Mardi oma arupärimises vastuseid viiele küsimusele:
Esiteks, millest tingituna pole osa korteriühistuid siiani saanud linnalt tagasisidet taotluste rahuldamise või rahuldamata jätmise kohta?
Teiseks, kuna projekti tarbeks eraldatud summast piisas vähem kui poolte taotluste rahuldamiseks, siis kas plaanite veel käesoleval aastal eraldada projekti jaoks lisaraha?
Kolmandaks, mis kriteeriumite alusel otsustati, kelle taotlus rahuldada, kelle oma mitte?
Neljandaks, mis põhjusel on tänavu toetust saavate korteriühistute hulk võrreldes eelmiste aastatega järsult vähenenud?
Viiendaks, kui palju kavatseb linnavalitsus projekti «Hoovid korda» tarbeks järgmisel aastal raha eraldada?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles