Piiga jäigi puhkama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri tiiger Piiga mullu septembris.
Amuuri tiiger Piiga mullu septembris. Foto: Inari Leiman

Maailma eluslooduse päeval alguse saanud tiigrioru heategevuskampaania meelitas meeleoluka perepäevaga loomaaeda täpselt tuhat külalist. Avapäeval, 3. märtsil koguti tiigrioru valmimise toetuseks 730 eurot. Looduses Venemaa ja Hiina piiril elavate amuuri tiigrite säilimise toetuseks saadi kokku 341 eurot. Tulevase tiigrioru kohta saab täpsemalt lugeda loomaaia kodulehelt.

Märtsi alguses halvenes eaka ematiigri Piiga tervis sedavõrd, et kesknädalal tuli vastu võtta kurb otsus ja aidata 20-aastasel loomal lahkuda. Kaunase loomaaias sündinud Piiga kolis Tallinna aastaselt. Poegade üleskasvatamist ta piimapuudusel ei kogenud, kuid loomaaednike hoole ja lutipudeli abiga kasvasid kaks tema poegadest siiski üles. Viimane, 2006. aastal sündinud tiigripoeg Banga elab praegu Klaipėdas.

Kuigi väljas on paks lumi ja parasjagu külmakraade, nõuab kevadine valguspäeva pikenemine oma, ja nii munes neitsikurg laupäeval talvemajakesse ehitatud pessa esimese muna. Kolmapäeval oli pesas ka teine muna, mida paar püüab kitsastele oludele vaatamata hoolega haududa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles