Eksituse tõttu Eesti kodanik (17)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel külastas Arnold Rutto Abhaasia Estonia-nimelist küla, kus eestlased korraldasid 1928. aastast oma laulu- ja tantsupidusid. Abhaasia eestlaste jaoks on see püha koht, kus kivid on täis kirjutatud eestlaste nimesid.
Mullu suvel külastas Arnold Rutto Abhaasia Estonia-nimelist küla, kus eestlased korraldasid 1928. aastast oma laulu- ja tantsupidusid. Abhaasia eestlaste jaoks on see püha koht, kus kivid on täis kirjutatud eestlaste nimesid. Foto: Erakogu

Bürokraatia kõrgemat klassi näinud Ruttode perekonda loetakse värske riigikohtu otsuse põhjal eksitusega Eesti kodakondsuse saanuteks. Pärast aastatepikkust kadalippu kardavad nad jälle kodakondsusest ilma jääda.

Arnold Rutto (31) on sündinud valel ajal vales kohas, aga ütleb, et see ei tee temast vähem ega rohkem eestlast. Ruttost sai kodanik 2012. aastal. PPA väljastas talle dokumendi, milles kinnitas: Abhaasias sündinud Arnold Rutto on Eesti kodakondsuse omandanud sünniga.  

Nüüd võtab riik oma sõnad tagasi.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles