Lobjakas: valitsuse tegevus tselluloositehase osas on olnud mannetu (3)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31.01.2018, Tallinn. 
EV100 videoprojekt. Punane maja, Telliskivi loomelinnak. 
Fotol: intervjueerija Ahto Lobjakas. 
Foto: Madis Sinivee
31.01.2018, Tallinn. EV100 videoprojekt. Punane maja, Telliskivi loomelinnak. Fotol: intervjueerija Ahto Lobjakas. Foto: Madis Sinivee Foto: Madis Sinivee/Eesti meedia / Scanpix Baltics

Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» ütles saatejuht Ahto Lobjakas, et valitsus on kaotanud tselluloositehase protsessi üle kontrolli ja kui kogu debatt mingit konstruktiivsemat vormi ei saa, siis tselluloositehast Emajõele ei teki.

«Mis mind üllatab suurt pilti vaadates, on valitsuse mannetus selles küsimuses ja valitsuse tormamine, mis hakkab üha kummalisem välja nägema,» tõdes ta saates.

Lobjakas selgitas, et tselluloositehase ideega tulid Est-Fori esindajad välja 2017. aasta jaanuaris, kuid üks tehase rajamise eestvedajatest, Margus Kohava ei osanud veel täpselt öelda, millist tehnoloogiat kasutama hakatakse või mida tootma hakatakse.

«Viis kuud hiljem tuligi valitsusest eriplaneering, kus öeldi täpselt seda, mida Kohava ja tema äripartnerid olid välja reklaaminud ehk tselluloositehas tuleb sellises mahus, sinna, kuhu Kohava ja äripartnerid Est-Forist tahavad. Mis selle viie kuuga jäi valitsusel tegemata, oli kogu ülejäänud töö, mis on vajalik niivõrd tundliku projekti teostamiseks sellises riigis nagu Eesti,» ütles Lobajaks, lisades, et tema hinnangul ei jõua valitsus ei  tegematajäämisi enam heastada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles