Ränilinnas kerkivad põllule kortermajad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingul Agriland KV on Ränilinnas Laseri tänaval valmis kaks esimest kortermaja. Nüüd kerkivad selle naabruses veel neli kortermaja, kuhu elanikud saavad sisse kolida sel aastal.
Osaühingul Agriland KV on Ränilinnas Laseri tänaval valmis kaks esimest kortermaja. Nüüd kerkivad selle naabruses veel neli kortermaja, kuhu elanikud saavad sisse kolida sel aastal. Foto: Margus Ansu

Aastast 1992 pärit Tartu generaalplaani järgi oleks Ränilinna Aardla tänava lõppu 1970.–1980. aastatel valminud kortermajade taha Ringtee ja Valga maantee vahele põllule pidanud kerkima järgmised korruselamud, üksik- ja paarismajad, kauplused ning kultuuriasutused. 

Riigikorra vahetus pani selle plaani kalevi alla, uued elamised on Laseri tänaval valminud alles viimastel aastatel. Nüüd käib Laseri ja Kristalli tänaval aga kibe töö, põllutehnikat müüva ja hooldava Agrilandi omanike osaühingul Agriland KV on seal kahe valmis korterelamu kõrval käsil nelja maja ehitus, pea kõik korterid on juba müüdud, need läksid nagu soojad saiad. 

Ja see pole sugugi kõik, kinnitab kirja teel tehtud intervjuus välismaal viibiv Agriland KV juhataja Aren Põder, kellel sel aastal tuleb lisaks Tartusse uute kodude rajamise kõrval käia ka kohtu ees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles