Vene presidenti saab Eestis valida nädalavahetusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riigiduuma valimised Eestis Vene saatkonnas. Foto on illustratiivne.
Venemaa riigiduuma valimised Eestis Vene saatkonnas. Foto on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Selleks, et Eestis elavad Venemaa kodanikud saaksid presidendivalimistel osaleda, on laupäeval ja pühapäeval Tallinnas, Tartus ja Narvas Vene diplomaatiliste esinduste ruumides avatud üheksa valimisjaoskonda.

Venemaa saatkonna pressiesindaja ütles BNS-ile, et nädalavahetusel on avatud neli jaoskonda Tallinnas ja Narvas ja üks Tartus. 

Laupäeval korraldatakse eelhääletus kella kümnest neljani, pühapäeval on kõik jaoskonnad avatud kella kaheksast hommikul kuni kaheksani õhtul.

Harju-, Järva-, Rapla-, Pärnu- Lääne-, Hiiu- ja Saaremaal elavad Vene kodanikud saavad hääletada Tallinna vanalinnas asuvas Vene saatkonnas. Tartu- Viljandi, Jõgeva-, Valga-, Põlva- ja Võrumaa Vene kodanikud on oodatud Vene saatkonna konsulaarkantseleisse Tartus ning Lääne- ja Ida-Virumaal elavad Venemaa kodanikud saavad hääletada Narvas asuva Vene peakonsulaadi ruumides.

Venemaa saatkond Eestis avas 2016. aasta septembris riigiduuma valimisteks siin elavale 85 000 Vene kodanikule hääletamiseks samuti üheksa valimisjaoskonda. 2016. aasta duumavalimistel käis Eestis hääletamas 10 493 Vene kodanikku. 2012. aasta presidendivalimistel oli hääletajaid üle 21 000, neist üle 10 000 osales eelhääletusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles