Metsatööstuse spetsialistide järele on puudus

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Timmusk loodab, et metsa teemadel ei antaks hinnanguid emotsioonide põhjal, tuginemata teaduslikele uuringutele.
Toomas Timmusk loodab, et metsa teemadel ei antaks hinnanguid emotsioonide põhjal, tuginemata teaduslikele uuringutele. Foto: Kristjan Teedema

Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi nõukogu valis 7. märtsil instituudile direktori. Ametikohale kandideerisid instituudi senine direktor Toomas Timmusk ning metsakasvatuse ja metsaökoloogia õppetooli vanemteadur Marek Metslaid. Teises häältevoorus osutus võitjaks Toomas Timmusk, kelle arvates majandatakse praegu Eestis metsa pigem targalt. 

Toomas Timmusk, millised saavad olema maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi väljavaated teie uuel ametiajal? 

Järgmise viie aasta jooksul väga suuri muutusi maaülikooli metsa- ja maaehituse õppekavades plaanis ei ole. Üldiselt jätkame õppekavade arendamisel senist tegevust ja viime selle vastavusse muutuva tööturu vajadustega. Kuna puidutööstuse sektor suureneb, siis see tingib vajaduse tulevaste puidutöötlemistehnoloogia spetsialistide järele. 

Kindlasti jätkame selles valdkonnas vastuvõttu ja arendame laboribaasi. Koos tööandjatega vaatame üle ka metsanduse bakalaureuseastme õppekavad ja suurendame nendes metsatööstuse valdkonna mahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles