Galerii: siseminister toetab päästjate palgatõususoovi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjate ametiühing kavandab üle Eesti aktsioone oma palgatõususoovi toetuseks, siseminister Andres Anvelt kinnitas, et toetab päästjate soovi ning küsib tuleva aasta riigieelarvest päästjate palgatõusuks ligi 9,5 miljonit eurot.

Päästjate ametiühing korraldas teisipäeval arutelu päästjate palgateemal. Üritusest võttis osa ligi 50 päästekomando esindajat, arutelul oli esindatud ligi 80 protsenti kõigist Eesti päästekomandodest.

Päästjad soovivad, et nende töötasu tõuseks riigi keskmise palga tasemele.

Siseminister Andres Anvelt kinnitas, et toetab päästjate palgatõusunõuet. «Me valutame südant ühes ja samas vatsakeses,» ütles minister päästjate kutseühingu soove kommenteerides.

Anvelti sõnul kavatseb ta tuleva aasta riigieelarvest taotleda päästjate palgatõusuks 9,41 miljoni euro eraldamist. Selle summaga oleks võimalik tõsta päästjate põhipalka 23,8 protsenti. Minister nimetas seda «strateegiliseks palgatõusuks», mis on vajalik päästjate palgaolukorra muutmiseks.

Siseminister nentis, et aastaid on päästjate palka näidatud koos lisatasudega. Käesoleva aasta jaanuarikuu seisuga on siseministeeriumi andmetel päästjate põhipalk ilma lisatasudeta 808 eurot.

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimees Peep Peterson sõnas arutelu järel ajakirjanikele, et näiteks Läti ja Leedu juba maksavad kutselistele päästjatele kas riigi keskmist või sellest suuremat palka. Eesti päästjate palganumber on riigi keskmisest palgast 430 eurot väiksem.

Annelinna päästekomando rühmapealik Toomas Suigusaar, kes on ka päästeala töötajate ametiühingu juhatuse liige, ütles, et päästjad kavandavad oma palgasoovi toetuseks korraldada üle Eesti aktsioone. Ka kavatsevad päästjad tutvustada oma soove kõigile erakondadele, et päästjate palgaküsimus oleks erakonnaülene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles