Laululava sisemus sai uue kuue

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak.
Tallinna lauluväljak. Foto: Toomas Huik

Täna lõppesid Tallinna lauluväljakul siseruumide renoveerimistööd ning 2006. aasta sügisel alanud remondi käigus läbis kapitaalse uuenduskuuri kogu laulukaare sisene kompleks.

Tulemuseks on üks kaasaegsemaid ja multifunktsionaalsemaid ürituste läbiviimise paiku Tallinnas, vahendas  SA Tallinna Lauluväljak pressiesindaja.

Tallinna linna ja riigi toetusel tehtud kallihinnaline remont laululava sisemuses tõi ruumid 21. sajandisse. Ruumide polüfunktsionaalsus ja kaasaegne interjöör lubab tipp-tasemel korraldada suuremaid ja väiksemaid kontserte, konverentse ja seminare.

SA Tallinna Lauluväljak juhataja Riho Rõõmuse sõnul on kogu laululava
põhjalikult muutunud. Alates ruumiprogrammilisest muutmisest lõpetades
viimsegi tehnilise lahendusega.

«Nüüd ei ole enam raskusi ega häbi võõrustada laulupidu ega maailmakuulsaid artiste. Iseäranis heameel on Klaassaali üle, mida muusikud ja akustikaspetsialistid on juba nimetanud Eesti parima akustika ja ilusaima merevaatega kontserdisaaliks,» rääkis Rõõmus.

Peamiseks prioriteediks peab lauluväljak edaspidi sisukate, erižanriliste
kultuuriürituste ja -sündmuste toimumist. Eriti oodatud on ülihea akustikaga saalis klassikalised instrumentaal-, vokaal- ja koorimuusika kontserdid.

Lauluväljaku Kultuurikeskuse ametlik avamine toimub 4. novembril 2008 kell 15.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles