Keskerakondlased viskasid ajakirjanduse oma värbamisürituselt välja (7)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Tubli esinemas Keskerakonna värbamisüritusel Pirital, mis ajakirjanduse eest salastati.
Alina Tubli esinemas Keskerakonna värbamisüritusel Pirital, mis ajakirjanduse eest salastati. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Keskerakonna noortekogu saatis eile välja pressiteate tänase kesknoorte infopäeva toimumise kohta, kuid kohale saabunud Postimehe ajakirjanik ja fotograaf aeti ürituselt minema.

Täna õhtul Pirita Tervisespordi Majas toimunud infopäeva kohta teatas erakonna noortekogu esimees Karine Oganesjan varem saadetud pressiteates, et üritusele on oodatud kõik huvilised ja kedagi seal erakonnaga liituma ei sunnita. Postimehe reporterite kohale saabudes ajas noortekogu aseesimees Aleksandra Pavlova aga kõigepealt minema Postimehe fotograafi ja seejärel ka ajakirjaniku.

Korraldajate vahel tekkisid ajakirjanduse minema ajamise küsimuses ka erimeelsused, kuid Pavlova pani oma sõna maksma ja käskis kõigepealt lahkuda Postimehe fotograafil. Samal ajal leidis ürituse ühe peaesineja, vastse Pirita linnaosa vanema Alina Tubli meedianõunik Gerttu Alteberg, et pole mingit probleemi, kui infopäeval tehakse pilte. Pavlova aga teatas selle peale, et ürituse korraldaja on tema ja Tubli kõigest esineja ning ka ruume infopäeva korraldamiseks üürivat MTÜd Kesknoored esindab tema.

Kesklinna vanem Vladimir Svet laiutab käsi: tema ei tea, miks üritus nii salajane on. Foto: LIIS TREIMANN
Kesklinna vanem Vladimir Svet laiutab käsi: tema ei tea, miks üritus nii salajane on. Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Pavlova ei põhjendanud ajakirjanike minema kihutamist muuga, kui et see on registreerimisega üritus ja kui nimesid pole kirjas, ei tohi seal viibida. Ta ei teinud kuulma ajakirjaniku küsimustest, miks seal viibida ei tohi, kas seal vahendatakse salajast infot, ja märkusest, et tervisemaja teise korruse koridoris toimunud üritusel on vabu kohti. Infopäevale registreerimise kohta polnud midagi kirjas eile saadetud pressiteates, kuid see oli märgitud teatesse lingitud Facebooki ürituse all. Eile pressiteates reklaamitud Keskerakonna noortekogu infopäevale lõppes registreerimine eelmisel neljapäeval 8. märtsil.

Teine esineja, Kesklinna vanem Vladimir Svet vastas saabudes ajakirjaniku pärimise peale, et midagi salajast seal ei tehta. «Mind kutsuti noortele rääkima, mida ühiskondlik aktiivsus elus annab. Mina selle ürituse korraldamisega seotud ei ole. Mina küll midagi salajast ei räägi,» lausus ta.

Pressiteates lubati, et infopäeval vastatakse küsimustele mis on noortekogu, millega kesknoored tegelevad ja kas nad on nii skandaalsed, nagu räägitakse. «Kesknoorte infopäevad toimuvad peaaegu iga kuu erinevates Eesti nurkades. Meie infopäevade eesmärk on noortele tutvustada noortekogu võimalusi ning pakkuda nii meelelahutust kui ka harivat tegevust.»

Värbamisürituse avaesineja oli Pirita linnaosa vanem Alina Tubli. Foto: LIIS TREIMANN
Värbamisürituse avaesineja oli Pirita linnaosa vanem Alina Tubli. Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles