Eestlane käis Birmas salajases džunglilaagris ja kavatseb järgmisena minna Süüriasse (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Satsi «Ringvaates».
Rene Satsi «Ringvaates». Foto: ETV

Eestlane Rene Satsi veetis kolm nädalat Birmas ehk Myanmaris salajases džunglilaagris, kus kristlik abiorganisatsioon koolitab kohalikke ja pakub humanitaarabi, järgmisena kavatseb Satsi minna Süüriasse.

Pikalt Iirimaal Dublinis elanud ja ärijuhina töötav 42-aastane Eesti hobiajakirjanik Rene Satsi otsustas teha senises rutiinis kannapöörde ja proovida sõjareporteri ametit, vahendas ERR «Pealtnägijat». Ettevalmistustööd tehes avastas Satsi veebist klipi, mis on filmitud eelmisel aastal Iraagis Mosulis ning kus on näha, kuidas pastor ja parameedik David Eubank toob ISISe kuulirahe all sõna otseses mõttes laibakuhjast välja kuueaastase tüdruku. 

Eubank juhib kristlikku heategevusorganisatsiooni Free Burma Rangers, mis tegutseb paljudes maailma kriisikolletes, Satsi võttis nendega ühendust ja nii kutsuti ta salajasse treeninglaagrisse.

Birmas toimuv rohingjade tagakiusamine on viimasel ajal pidevalt uudistes, aga tegelikult kestab piirkonnas maailma pikim kodusõda, just kõige selle sisse Satsi läkski ja tõi endaga kaasa materjali erakordsetest inimestest salajases džunglilaagris, kus koolitatakse vastupanuvõitlejaid ja antakse humanitaarabi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles