Galerii: tänasest saab hoo sisse Teeme Ära talgukevad

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab talgute kirjapanek maikuu esimesel laupäeval, 5. mail peetavale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimees Tarmo Tüüri sõnul tuleb tänavune talgukevad Eesti juubelisünnipäeva ja kultuuripärandi hõnguline ning kõiki inimesi ja organisatsioone kutsutakse talgutel osalemisega tegema kingituse Eestile ning aitama kaasa elu edenemisele nii maal kui ka linnas. 

Ta lisas, et juubeliaastal seotakse talgud igaühe kodupaigast tuttavate värvide ja mustrite ning põnevate maitsetega. «Eesti kihelkondade värvidest inspireeritud pintslitõmbed võiksid sel kevadel rõõmsamaks muuta kogu meie halli argipäeva ja elukeskkonna nii maal kui ka linnaruumis. Samamoodi võiksid uued ja unustatud maitsed aidata paremini mõista kultuurilist mitmekesisust.»

«Eesti inimestele on läbi aegade olnud oluline kodukoha tunnetus. Talgupäev on hea võimalus tuua paikkondlik ajalugu tänapäeva ning Eesti juubeliaastal taasavastada oma kodukoha kihelkonnavärvid,» ütles riigikantselei EV100 suurprojektide juht Margus Kasterpalu. 

Sellel puhul jõuab igasse talgupaika stardipaketina Eesti Rahva Muuseumi kuraatori Reet Piiri koostatud raamat «Eesti kihelkondade värvid», mis on varustatud vajalike värvikoodidega, et igaüks võiks hõlpsasti leida vajaliku värvikombinatsioon kodukihelkonna värvidest. 

Talguid saab kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles