Saarte Hääl: väikesaar ehitab endale üürimaja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Muhu vald kasutab ära paljude poliitikute poolt kirutud üürielamute toetuse, et ehitada senine hooldekodu ümber. KredExilt saadi selleks 466 000 eurot toetust.

Liival asuvas endises hooldekodu majas on praegu kaheksa korterit ja kaheksa ehitatakse juurde, kirjutab Saarte Hääl. Valdavalt tulevad need kahe-, aga üks ka kolmetoaline – korterid, mis sobivad nii üksikule inimesele kui ka perekonnale.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul on nõudlus üürikorterite järele kindlasti olemas. «2014. aastal kolis hooldekodu sellest majast välja ja sellest ajast ei lähe mööda nädalat, kui meie käest ei küsita elamispinda,» märkis ta.

Eelmisel aastal kasvas Muhu rahvaarv 59 inimese võrra ja Lindmäe sõnul on raske öelda, kui palju neid juurde tuleks, kui oleks kõigile soovijatele kortereid pakkuda.

Lisaks kodusaarele tagasitulijatele on Muhus eakamaid inimesi, kes ei ole valmis hooldekodusse minema ja otsivad endale Liival elamispinda. Veel on üürikorteritest huvitatud ettevõtjad, kes sooviksid seal majutada oma töötajaid.

Samas on olemas noored perekonnad, kes tahavad endale Muhusse maja ehitada, kuid enne oleks neile vaja võimalust elada oma kodu valmimiseni mõnda aega korteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles