Kohus ei vabastanud Assar Paulust ennetähtaegselt vangistusest

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuritegeliku ühenduse organiseerimises süüdistatav Assar Paulus.
Kuritegeliku ühenduse organiseerimises süüdistatav Assar Paulus. Foto: SANDER ILVEST/

Viru Maakohus ei vabastanud eilse määrusega allmaaliider Assar Paulust tingimisi enne tähtaega elektroonilise järelevalve alla.

Kui riigiprokuratuur ja kaitsjad toetasid vabastamist, siis Viru Vangla vaidles vabastamisele vastu. Seda muuhulgas põhjusel, et Paulus keeldub vanglas majandustöödel töötamast ja oli selle eest distsiplinaarkorras karistatud.

Kohus leidis, et kuna tööle määramine ja distsiplinaarkaristused olid halduskohtus edasi kaevatud ja praeguseks lõpplahendit neis kaebustes veel ei ole, siis ei tohi neid distsiplinaarkaristusi ka arvesse võtta.

Samas tuvastas kohus rida positiivseid asjaolusid Pauluse käitumises vangistuse kandmise ajal, kuid leidis, et tema vangistusest tingimisi ennetähtaegne vabastamine elektroonilise valvega ei ole siiski põhjendatud.

Ehkki ennetähtaegse vabastamise võimalus on tagatud kõigile, olenemata karistuse raskusest, on kuriteod, mille eest Paulus praegu karistust kannab, Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttoneni sõnul niivõrd rasked, et teda ei saa karistuse kandmisest tingimisi ennetähtaega vabastada. 

«Kui Assar Paulus oli niivõrd võimeka, organiseeritud ja kuritegelikult aktiivse kuritegeliku ühenduse juhiks, kes on rahastanud ka teise kuritegeliku ühenduse liikmete poolt suures koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikku käitlemist, ei ole tema ennetähtaegne karistusest vabastamine  õigustatud,» ütles Muttonen. 

Kohtumäärus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle kättesaamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles