Ratas kinnitas toetust Ühendkuningriigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Marko Saarm / Sakala

Peaminister Jüri Ratas rõhutas Eesti toetust Ühendkuningriigile, kes on Vene endise spioooni mürgitamisjuhtumi tõttu sattunud teravasse vastasseisu Venemaa juhtkonnaga.

«Eesti toetab Suurbitanniat kuriteo lahendamisel, süüdlased tuleb võtta vastutusele, kutsume rahvusvahelist üldsust selleks koostööle,» ütles Ratas.

«Eesti on sügavalt mures ja häiritud, et 4. märtsil kasutati Ühendkuningriigis keemiarelva, mis tekitas ohtliku mürgistuse ja seadis ohtu sadu inimesi. See oli esimene kord alates Teises maailmasõjast, kui Euroopas kasutati keemiarelva, tegemist oli rahvusvaheliste normide jõhkra rikkumisega,» lisas peaminister.

Ratas kinnitas, et Eesti usaldab Ühendkuningriigi valitsust Vene ülejooksikust spiooni Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamisjuhtumi uurimisel.

«Me igal juhul usaldame siin Suurbritannia infot. Ma arvan, et see on tõene info,» märkis Eesti valitsusjuht.

Ratas ütles juba ka kolmapäeval riigikogus, et Eesti mõistab hukka Vene endise luuraja mürgitamise Ühendkuningriigis, milles korraldamises kahtlustatakse Venemaad.

Skripal ja tema tütar said märtsi alguses ränga mürgituse ainest, mis Briti ekspertide analüüside kohaselt on Venemaal toodetud närvigaas Novitšok. Briti peaminister Theresa May süüdistas rünnaku korraldamises Venemaa juhtkonda.

Kolmapäeval teatas Ühendkuningriigi valitsus, et nõuab 23 Vene diplomaadi riigist lahkumist nädala jooksul.

Keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom asus Skripali juhtumis Venemaa positsioonide kaitsele, süüdistades Londonit Vene-vastase hüsteeria õhutamises.

«Lugu Skripali mürgistusega kinnitab taas kord seda, mida ma kolm nädalat tagasi saates «Pühapäeva õhtu Vladimir Solovjoviga» ütlesin: just Londonist on saanud keskus, kust Euroopa Liidus Vene-vastast hüsteeriat õhutatakse,» kirjutas Yana Toom sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles